Sorteer op

The African Bone Workshop is sinds 1985 actief in Kibera, hun 'home' en de grootste sloppenwijk van Kenia. Zij zijn het eerste bone-craft collectief in Nairobi - Kenia en begonnen met het maken van producten van dierlijke botten in de jaren '80 nadat de jacht op olifanten illegaal werd in Kenia. Het gebruik van dierlijke botten werd gezien als een ethisch alternatief voor ivoor. Bij The African Bone Workshop recyclen ze afgedankte botten van slagers, voornamelijk botten van koeien, geiten, schapen en kamelen. De botten worden met de hand schoongemaakt, gesneden, gekookt, gepolijst met behulp van machines en zo gevormd tot producten. Tenslotte worden de botten beschilderd met ontwerpen. Er wordt ook met dierenhoorns, koper, messing en hout gewerkt om prachtige sieraden, sleutelhangers en andere producten te maken.

De groep van zeventien actieve leden die elke dag werkt om de eindjes aan elkaar te knopen, leidt ook jonge mannen uit de sloppenwijk op zodat ze het werk leren en niet de criminaliteit ingaan.  Ze hebben ook veel ellende gehad zoals brand die hun werkplaats verwoestte maar door geld dat ze van een paar  vrienden en familie kregen konden ze weer wat machines kopen om de werkplaats weer op te bouwen. Daarna besloot de regering om de werkplaats te slopen ivm een spoorlijn.

Het herstel gaat tot nu toe heel traag. Vele van hen hebben kinderen die naar school moeten, ze hebben kosten en hebben basis behoeften nodig. Daarom proberen ze hun producten weer te verkopen zodat ze weer een nieuwe werkplaats kunnen opzetten.

Onze pionier Bo Cornelissen van Producentenreizen Kenia heeft The African Bone Workshop bezocht en was zeer verrast door hun mooie sieraden en kwaliteit. Wij hebben besloten om hen te helpen en en hebben wat messing en houten sieraden bij ze gekocht. Deze waren zo mooi dat we zeker meer gaan bestellen.

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel