De FairFauna producten zijn gemaakt van hout en worden exclusief geïmporteerd door Fairitems. Ze worden gesneden uit  gevallen takken van Jacaranda bomen. Daarna worden ze gesneden, gedroogd, geschuurd en vervolgens helemaal met de hand beschilderd en 4 keer afgelakt. Er worden geen bomen gekapt om deze producten te maken! De Jacaranda boom komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar is ook te vinden in Kenia.

De houten producten worden gemaakt door Crafts Options and Clothing. De eigenaar heet Charles. Hij is een kunstenaar op het gebied van het maken van de vogels en wordt hierbij geholpen door andere artisans. Hij coacht en leert hen deze techniek en betaalt hen een fair loon.

Fairitems is onlangs in contact gebracht met Charles door Bo Cornelissen van Producentenreizen Kenia. Bo organiseert en begeleidt reizen naar Kenia voor een ieder die interesse heeft in eerlijke handel. Op deze manier biedt zij de mogelijkheid om de makers (artisans) van fairtrade artikelen te ontmoeten en hun vakmanschap te aanschouwen. Bo is inmiddels de pionier en ambassadeur geworden van Fairitems en brengt het contact tussen Fairitems en de producenten tot stand. Zo is ook het contact met Charles van Crafts Options and Clothing ontstaan.

Veel van de vogeltjes komen echt voor in Kenia, sommige zijn fantasy (eigen creatie).  De Engelse naam wordt gevoerd omdat er soms geen vertaling is in het Nederlands. De vogeltjes zijn er op stokjes, hangend aan een touwtje of staand op leuke trippelpootjes. Elk vogeltje is uniek (de afmeting kan iets variëren) en bij elke order wordt een kaartje bijgeleverd.

Naast verschillende afmetingen van de vogels zijn er ook uiltjes. De opgegeven afmeting kan altijd lichtelijk afwijken, het is handwerk en geen machinewerk! Hierdoor zijn ze ook uniek!

Onze FairFauna vogeltjes worden 4 keer afgelakt, zodat ze ook buiten kunnen.

 

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel