Sorteer op

In 2010 gingen Grace en Lottie, twee afgestudeerden in design die met Just Trade werkten, naar Zuid-India om het Flowering Desert Project te bezoeken nadat ze waren geïntroduceerd via VIA Design. Er waren zeven dames in het project die allemaal waren opgeleid in kleermakerij, maar die moeite hadden om voldoende regulier werk te vinden en gehinderd werden door een onderbroken stroomvoorziening. Grace en Lottie boden training aan in elementaire juweeltechnieken met handgereedschap, waardoor er geen betrouwbare elektriciteitsbron nodig was. De dames pikten de technieken zoals kralen, snijden, polijsten en hameren snel op, die ze nu hebben geperfectioneerd.

Ongeveer de helft van de vrouwen die in de productie-eenheid werken, woont in het Mahalir Aran Trust (MAT) Safehouse op het terrein, een toevluchtsoord voor kwetsbare vrouwen en kinderen. De rest van de vrouwen komt uit de omliggende plattelandsgemeenschap waar de arbeidsmogelijkheden beperkt zijn tot onvoorspelbaar en onregelmatig werk in de landbouw.

Bij Flowering Desert werken de dames in een eerlijke, veilige en ondersteunende omgeving. Ze werken een kortere dag, krijgen gratis vervoer naar het werk, counseling, gezondheidszorg, advies over geldbeheer en hulp bij het opvoeden van hun kinderen.

De opleiding en redelijk betaalde werkgelegenheid bij Flowering Desert bieden de vrouwen een manier om hun vaardigheden en toekomstige werkmogelijkheden te vergroten, waardoor ze vaak voor het eerst een status in hun samenleving krijgen. Sinds het eerste trainingsprogramma voor juwelen in 2010 zijn er meer dan twintig vrouwen bijgekomen om de producten te maken.

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel