Onlangs is er een hele mooie samenwerking ontstaan tussen Fairitems en een stichting die mooie sieraden laat maken in Brazilië. Zij zochten een partner om hun werkzaamheden te kunnen uitbreiden en hebben ons daarvoor uitgezocht, waar wij heel blij mee zijn en ook super trots.

De stichting creëert betere levensomstandigheden voor families in meerdere sloppenwijken - favela's - in Brazilië door hen werk te verschaffen in de productie van sieraden en het rapen of plukken van de natuurkralen in de Amazone. Men concentreert zich ook op de jeugd en studeren en er zijn inmiddels al vele studies gefinancierd. Ook houden zij zich bezig met de opvang van straathonden en straatkatten, een groot probleem in Brazilië.

De kralen armbanden zijn gemaakt van natuurlijke zaden/pitten uit het Amazone gebied in Zuid-Amerika en worden NOOIT gekleurd. De kleur van de kraal is de originele kleur.  Aangeraden wordt om de armbanden niet nat te laten worden. De kralen zijn zaden, door water zouden ze kunnen ontkiemen. Houd ze droog, dan blijven ze prachtig. De zaden kunnen ook wat meer gaan glanzen door ze wat op te wrijven met een zachte doek.

De Eucalyptus Blad oorbellen zijn van echte Eucalyptus bladeren gemaakt en daarna verguld of verzilverd. Deze zijn echt prachtig. De andere sieraden zijn gemaakt van messing en verzilverd of verguld. Oorhaakjes zijn altijd van zilver. 

Aangeraden wordt om niet te zwemmen met vergulde of verzilverde sieraden in chloor- of zeewater. Zo blijven je sieraden veel langer mooi en heb je er langer plezier van.

 

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel