​Fairitems is een fairtrade groothandel.

Bij Fairitems vind je prachtige en onderscheidende fairtrade en/of duurzame items, handmade in verschillende werelddelen :

Sieraden uit Kenia en India

Kaarsen uit Zuid-Afrika

Zeep uit India

Manden uit Tanzania en Swaziland

Sjaals en Plaids uit Tanzania

Tassen en accessoires uit Cambodja.

Alle producten die wij bij Fairitems importeren hebben een prachtig, eigen verhaal. Niet zomaar een product maar een product waardoor ergens iemand onder betere omstandigheden kan leven en zijn of haar gezin kan onderhouden. De meeste producenten zijn WFTO gecertificeerd.

Hoe mooi is het om mensen die onder zeer slechte omstandigheden leven te kunnen helpen hun bestaan en dat van hun dierbaren beter te maken. Door hun creativiteit en doorzettingsvermogen ontstaan er prachtige producten, soms gemaakt van materialen die normaal gesproken op de vuilnisbelt terecht komen.

Door middel van deze inkomsten kunnen de handarbeiders hun families onderhouden en betere leefomstandigheden creëren. En wat ook heel belangrijk is: ze kunnen hun kinderen naar school sturen, zodat deze een betere toekomst tegemoet gaan en zelfs kunnen gaan studeren. Vaak krijgen de handarbeiders (veelal vrouwen) trainingen en leren ze Engels. Er is zorgverzekering en ze kunnen indien mogelijk een microkrediet afsluiten om zelfstandig te kunnen werken.

Kantha: ​​De prachtige Kantha sieraden worden met veel liefde gemaakt door kansarme vrouwen in India. Hier krijgen zij een fair (goed) salaris voor en dit zorgt voor betere omstandigheden voor hun families. Zo werken zij aan een betere toekomst en kunnen onder andere hun kinderen naar school sturen. De vrouwen - geïnspireerd door creativiteit, kracht en liefde - werken op veilige arbeidsplekken en onder goede omstandigheden en krijgen onderwijs en trainingen. Voor hen is dit 'a real social change in life'! De sieraden hebben het WFTO certificaat.

Bawa Hope: Bawa Hope is een Fairtrade organisatie in Nairobi/Kenia. Zij werken daar met creatieve arbeiders die voornamelijk uit de Kibera komen maar ook met vluchtelingen. Er worden prachtige sieraden en andere producten door hen gemaakt en Bawa Hope helpt hen hun producten te verkopen op de Global Market. Zij zoeken geen liefdadigheid maar willen graag meedoen met marktconforme prijzen en met de opbrengst van hun verkochte sieraden kunnen zij een beter bestaan opbouwen voor hun en hun gezin/familie. Bawa Hope is WFTO gecertificeerd.

Smateria: ​Kleurrijke tassen en accessoires gemaakt in een werkplaats in Phnom Penh door vrouwen (80%) onder zeer goede werkomstandigheden. Zij kunnen hun kinderen meenemen naar de dagopvang, krijgen een goed salaris, zorgverzekering, doorbetaling tijdens zwangerschapsverlof, vakantiedagen en meer. De tassen worden gemaakt van repurposed materialen, restanten leer en gewassen en hergebruikte plastic weggooidraagzakjes. Smateria heeft het Child Labor Free Certificaat.

​Door het kopen van een Fairitem product weet je dat het fairtrade, duurzaam maar zeker ethisch verantwoord is. Je maakt het leven van deze hardwerkende mensen een stukje leefbaarder, een stukje mooier. Want als het goed gaat met jou, dan mag je toch ook wel iets voor een ander doen? En dit is waar het om gaat en dit is onze missie!

​​

 

 

© 2018 - 2020 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel