Sorteer op

Just Trade werkt met een WFTO-geregistreerd textielproject in Hanoi, Vietnam. Dit project biedt gemarginaliseerde ambachtslieden de kans om hun leven te verbeteren door betrouwbaar werk en financiële zekerheid te bieden. Werknemers hebben een veilige werkomgeving waar elk personeelslid wordt aangemoedigd om nieuwe vaardigheden te leren, te groeien in vertrouwen en vooruitgang te boeken binnen het bedrijf.

Het project werkt ook samen met ambachtslieden in provinciale dorpen, met meer dan honderd mensen in Hanoi en de omliggende gebieden. Dit omvat borduurateliers in het Long Bien-district en Co Chat, een zeefdrukstudio in Du Noi, een textielverfatelier in Nha Xa, Scarf Village in Meo en een Thaise weefgroep in Mai Chau.

Thai is de derde grootste etnische groep in Vietnam. Hun voorouders migreerden duizenden jaren geleden en vestigden zich voornamelijk in de noordwestelijke regio's. Ze hebben een lange, rijke cultuur van het weven van textiel, waarbij katoen en zijde worden gebruikt op traditionele handmatige tafelweefgetouwen. De patronen in deze stukken gebruiken hun dagelijkse omgeving als inspiratie en zijn gebaseerd op een soort wild fruit genaamd de Pili-noot, of Aziatische olijf die groeit in de jungle van de omgeving en wordt gebruikt in hun dagelijkse maaltijden. Als dank voor de vrucht weven de Thaise vrouwen deze patronen in hun textiel.

Deze producten helpen het traditionele weeferfgoed van de ambachtslieden in stand te houden en verbeteren ook hun leven door regelmatig werk en een eerlijk loon te bieden.

Just Trade werkt sinds 2016 in Vietnam, toen ze de leiding over Manumit overnamen

Manumit Fair Trade is opgericht in 2005, ontstaan ​​uit de wens om anderen te helpen en een alternatieve en eerlijkere manier van zakendoen te creëren. Just Trade nam in juni 2016 de leiding over Manumit over toen de oprichters vertrokken om zich op hun gezin te concentreren.

Just Trade zet zich volledig in voor de principes van Fair Trade en biedt hun klanten betaalbare, mooi ontworpen en vakkundig gemaakte accessoires. De producten worden nog steeds gemaakt in dezelfde  WFTO- geregistreerde producentengroep en samen zetten ze zich in om training en redelijk betaalde werkmogelijkheden te bieden aan gemarginaliseerde ambachtslieden in Hanoi, Vietnam.

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel