De houten producten van Women of the Cloud Forest worden gemaakt in Nicaragua – om precies te zijn op het eiland Isla Solentiname in het meer van Nicaragua – en zijn gemaakt van balsa hout. De totale bevolking bedraagt ongeveer 1.000 mensen. Het is een lange tocht om daar te komen, er is geen elektriciteit en er zijn alleen voetpaden. Er wordt gewerkt met 70 artisans voor Women of the Cloud Forest.

Balsa is een houtsoort afkomstig van de snel groeiende balsaboom en wordt duurzaam verbouwd en geoogst op het eiland. De artisans zijn uitstekende beeldhouwers die eerst een kapmes gebruiken om de schors van de balsaboom te verwijderen en vervolgens een kleiner schilmesje gebruiken om hun creatie vorm te geven. Na wat snij- en schuurwerk is het stuk klaar om te worden geverfd. Er wordt in teams gewerkt en de bereidheid om elkaar te helpen is groot.
Momenteel omvat de Balsa collectie meer dan 200 ontwerpen van dieren.

De Balsa Collectie bestaat uit prachtige oorbellen en vrolijke hangers (ornamenten) en kunnen qua kleur soms verschillen van de getoonde afbeelding.

Women of the Cloud Forest is gecertificeerd lid van de Fair Trade Federation.

 

Sorteer op
© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel