Inheemse stammen vormen samen 8,6% van de Indiase bevolking van 104 miljoen mensen. Zij zijn de laatste rentmeesters van een complex systeem van bio-diversiteit die het erfgoed van onze planeet omvat. Last Forest Enterprise is toegewijd aan het gedijen van deze traditionele gewoontes en activiteiten.

Het belangrijkste verschil dat Last Forest maakt, is dat zij werken in deze inheemse omgeving waar weinig anderen iets durven ondernemen. Gevestigd in een door UNESCO beschermd reservaat, is er een constante uitdaging te werken met het Forest Department.

Door het herinvesteren van 30% van de winst in gemeenschappelijke ontwikkeling, ondersteunt Last Forest verbetering van gezondheidszorg, onderwijs, eigenwaarde en een duurzaam inkomen voor de werknemers. Last Forest helpt zo meer dan 6.500 inheemse mensen aan het werk. En elke werknemer is tevens aandeelhouder in het bedrijf!

De productie en afwerking vinden plaats in dorpse werkplaatsen. Deze werkplaatsen worden compleet gerund door vrouwen, die daardoor niet het dorp hoeven te verlaten om te werken in naburige steden. Ze kunnen hierdoor een inkomen verdienen in hun eigen dorp en gelijktijdig hun kinderen en huishouden verzorgen.

De complete range van handgemaakte, beeswax producten, hebben ingrediënten die zorgvuldig zijn gewonnen uit de diepte van de Nilgiri bossen. Ze worden gecombineerd met de fijnste essentiële oliën, organische kokosnoot olie, kruiden, poeders en meer.

De organische handgemaakte Beeswax zeepjes worden in kleine batches gemaakt. Dit garandeert een constante hoge kwaliteit. Kokosnoot olie wordt gebruikt als toevoeging om het schuimen te bevorderen en de huid te voeden. Sommige zeepjes bevatten gedroogde kruiden of bloemblaadjes.

Fairitems verkoopt ook de Beeswax Food Wraps, de balms (solid perfume) en de lip balms van Last Forest. Een duurzame oplossing om eten te bewaren als vervanging van plastic.

Last Forest is WFTO gecertificeerd.

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel