Via onze pionier Bo Cornelissen, bekend van Producentenreizen Kenia, zijn wij in contact gekomen met Creation Hive in Kenia.

Creation Hive is een Social Enterprise en stimuleert vrouwen die getroffen zijn door chronische ziekten door hen te trainen in creatieve vaardigheden waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Zij werken volgens de 10 principes van Fairtrade.

Creation Hive is een bedrijf voor ambachtelijke en bedrijfsopleidingen, voortgekomen uit Imani Workshops, een programma van AMPATH/Indiana Institute of Global Health (IIGH), opgericht in 2005. Hun primaire focus lag op hiv+-vrouwen. Creation Hive werd uitgebreid met personen die o.a. getroffen zijn door kanker en andere chronische ziekten.

In samenwerking met het International Cancer Institute zijn ze begonnen met een rust centrum voor kinderen en gezinnen die behandelingen moeten ondergaan (Tulia Manor). Achter Tulia Manor vind je de Creative Hive werkplaats waar alle creativiteit tot stand komt. Bij Creation Hive werken voornamelijk vrouwen.

Er worden producten gemaakt van:

- textiel (prachtige gekleurde stoffen met Kitenge en kikoy patronen die lokaal in Africa worden geproduceerd).

- keramiek (de klei van Creation Hive die wordt gebruikt voor keramische kralen, wordt door de ambachtslieden uitgegraven in de buurt van het Victoriameer. De klei wordt vervolgens naar de werkplaats gebracht, waar deze wordt gezeefd, gevormd, gebakken, geglazuurd en vervolgens nog laatste keer wordt gebakken. De klei wordt gebruikt om sieraden en keramische producten te maken).

- papier (ambachtslieden houden de oude kunst van handgemaakt papier levend. Het papier is gemaakt van lokaal geproduceerd, gerecycled papier, papyrusriet en bananenvezels. Het papiermarkeerproces omvat het verpulveren, zeven (vormen), persen, drogen en afwerken (snijden) van de grondstof. Al deze activiteiten worden met de hand gedaan in de Eldoret-werkplaats).

hergebruikt glas (om van onze planeet een betere plek te maken, hebben ze een productlijn gecreëerd met de naam REIMAGINED GLASS. Deze lijn bestaat uit drinkgerei en woonaccessoires gemaakt van 'opnieuw ontworpen' flessen wijn en gedistilleerde dranken. Glazen flessen die niet kunnen worden gerecycled, worden ingezameld en hergebruikt tot bruikbare decoraties. Dit helpt om afval langs de weg en de stortplaats te verminderen).

Hun missie is:

EMPOWER people to their own economic success.

INSPIRE individuals to dream big and reach their potential.

CREATE crafts in the areas of upcycling, textiles, ceramics, jewelry, and handmade paper.

SUPPORT each other facing similar challenges by providing a loving and accepting environment.

TEACH entrepreneurial, financial literacy, and hands-on skills.viduen/gezinne die getroffen zjn door levensveranderende ziekten te inspireren, voor te bereiden en in dienst te nemen. Ons doel is om achtetelde gemeenschappen te dienen door hen te helpen slagen in de lokale en mondiale economie.

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel