Sinds 1 november 2020 zijn wij de exclusieve distributeur van Just Trade in de Benelux!

Just Trade werkt samen met ambachtslieden over de hele wereld om handgemaakte sieraden en accessoires te maken. Just Trade, opgericht in 2006 door sieradenontwerpster Laura Cave, is een innovatief merk dat samenwerkt met fairtrade producenten en werkt nu samen met acht groepen ambachtslieden in Peru, Ecuador, India, Indonesië en Vietnam.

Door traditionele ambachtelijke vaardigheden en materialen te combineren met deskundige kennis van hedendaagse sieraden en accessoires, heeft Just Trade een reeks unieke, karakteristieke items ontwikkeld met een sterke aantrekkingskracht voor de Europese markt. Van prachtig gehaakt zilverwerk tot prachtig gesneden tagua-hangers, hun onderscheidende producten worden met zorg en vakmanschap gemaakt van zoveel mogelijk lokaal geproduceerde en ethische materialen.

Just Trade is lid van de British Association for Fair Trade Shops and Suppliers (BAFTS) en promoot de principes van de World Fair Trade Organization (WFTO) met betrekking tot ecologische en sociale verantwoordelijkheid.

Just Trade verkoopt sieraden online en biedt een breed scala aan hangers, oorbellen, ringen, kettingen, broches en textiel accessoires.

Just Trade verkoopt niet alleen sieraden die in de gemeenschappen worden geproduceerd, maar traint hen ook in het ontwerpen van producten en het gebruik van materialen. Bijna alle producten worden op een tent-kaart geleverd waar informatie over het product staat (op de achterzijde).

“ We werken samen aan het ontwerp van onze producten met de ambachtslieden die ze maken. Door de basisprincipes van design bij te brengen, geven we de ambachtslieden waarmee we werken de tools om actief deel te nemen aan het productontwikkelingsproces, waardoor een gevoel van trots en eigenaarschap in hun werk wordt aangemoedigd . "

Just Trade omschrijft zichzelf met trots als een "duurzaam bedrijfsmodel " en legt uit dat kunstenaars worden aangemoedigd om nieuwe ideeën te ontwikkelen en deze te delen.

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel