Paper Craft Africa is in 2006 opgericht om een ​​groep sociaal achtergestelde Oegandezen (voornamelijk vrouwen) een duurzaam inkomen te verschaffen door de productie en verkoop van handgeschept papier en papierproducten.

Voor de meerderheid van de werknemers van Paper Craft zou het anders bijna onmogelijk zijn om een ​​baan te vinden of om hun gezin te onderhouden.  Paper Craft zorgt voor extra inkomsten voor lokale boeren door olifantsgras en bananenvezels te kopen. Zij kopen ook ananastoppen die als afval worden beschouwd en anders zouden worden verbrand en halen oud papier op bij kantoren in Kampala.

De werkplaats is ontstaan in een huisje op de helling van een heuvel. Een tuin met mangobomen, avocado en jackfruit. De vloeren waren van aarde en er was geen elektriciteit. De muren waren niet gepleisterd en de deuren waren er niet. Dus gingen ze aan de slag om dit huis te verbouwen: de vloeren cementeren en de muren pleisteren, een veranda en elektriciteit aanleggen. Ook schaften ze een blender, een pers, een schaar, papier en lijm, tafels en stoelen, een computer, een printer, een papiersnijder droogschermen, een generator en trommels voor water. Nu hebben ze een hele mooie, ruime en kunstzinnige werkplaats die ze zelf hebben gebouwd!  

Paper Craft Africa is een gemeenschapsorganisatie die de meest sociaal achtergestelde mensen in een van de buitenwijken van Oeganda, in het district Wakiso, sterker maakt. Al hun producten zijn van gerecyclede grondstoffen en natuurlijke producten.

Hoe wordt het papier van de kaarten gemaakt:

1. Bananenvezels, ananastoppen en olifantsgras worden in kleine stukjes gesneden en 8 uur gekookt. 2. Wanneer de vezels zacht zijn, worden ze gemengd en soms wordt gerecycled papier toegevoegd om verschillende texturen en kleuren papier te creëren. 3. De pulp wordt gemengd in grote watercontainers en verwijderd met behulp van horren van muggengaas. 4. Deze rekken, bedekt met het vruchtvlees, worden vervolgens in de zon te drogen gelegd. 5. De droge vellen papier worden van de zeven gehaald en in een pers gedaan om ze plat te drukken. Hierna worden ze verwerkt in producten.

Via onze pionier Bo Cornelissen, bekend van Producentenreizen Kenia, die ook een kleine tour door Oeganda heeft gemaakt, zijn wij in contact gekomen met Paper Craft Africa. Samen met Bo hebben we een prachtige collectie kaarten uitgezocht die nu online staat en uiteraard in onze showroom te zien en te koop is.

 

Sorteer op
Sorteer op
© 2018 - 2023 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel