Ellilta Products is gevestigd in Addis Ababa – Ethiopië. Ellilta produceert sjaals en sieraden en exporteert naar een aantal landen in de wereld en sinds kort ook naar Nederland via Fairitems, als excusieve importeur.

Ellilta werd in 2012 opgericht om Ellilta Women at Risk financieel te ondersteunen. In de afgelopen 9 jaar heeft Ellilta zich gericht op het produceren van sjaals en sieraden voor export. Alle winst die Ellilta maakt, gaat rechtstreeks naar Ellilta Women At Risk (EWAR), waardoor veel vrouwen die werken in de prostitutie geholpen kunnen worden door ze een arbeidsplek te geven in het maken van fairtrade producten in plaats van in de prostitutie te werken. Zo bouwen zij aan een beter bestaan voor hun toekomst door middel van een fair loon.

Het bedrijf steunt zowel de vrouwen als hun kinderen om de generatiecyclus van prostitutie te doorbreken. Zo is een nieuwe generatie Ethiopische jongeren niet langer gebonden aan het trauma van seksuele uitbuiting. De vrouwen en meisjes hebben nu andere mogelijkheden en opties. Hierdoor verandert het leven voor hun in positieve zin. De prachtige producten van Ellilta worden gemaakt door deze vrouwen die ooit in de prostitutie waren verwikkeld.

In elk product zit het verhaal van een vrouw die ooit gevaar liep op straat in Ethiopië, maar een nieuwe weg in het leven heeft gevonden. Elke aankoop ondersteunt het levensonderhoud van voormalige sekswerkers die nu een nieuwe weg in het leven zijn ingeslagen en meer hoop hebben voor hun toekomst. Bekijk hier een filmpje over het mooie werk dat Ellilta doet voor deze vrouwen.

Een deel van de sieraden collectie wordt gemaakt van omgesmolten kogelhulzen die arme boeren in het veld vinden. Deze verkopen zij aan Ellilta die ze omsmelt en er zo prachtige kralen van maakt die later weer in de sieraden verwerkt worden. Alle messing kralen/onderdelen die in de sieraden zijn verwerkt zijn gemaakt van de omgesmolten kogenhulzen, die worden gevonden. Zie ook het filmpje onderaan deze pagina.

Dit zegt Ellilta op hun eigen website:

"Ellilta Products werkt met zowel vrouwen als hun kinderen om de vicieuze cirkel van prostitutie te doorbreken en een nieuwe generatie Ethiopische jongeren te bevrijden van het trauma van seksuele uitbuiting. Je hebt alternatieven. Deze alternatieven veranderen levens, hele families en gemeenschappen."

Fairitems is exclusieve importeur en distributeur van Ellilta Products

Productie filmpje Ellilta Products

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel