Sorteer op

Hope Jewellery is het langstlopende partnerschap met Just Trade. De samenwerking begon in 2006, toen Just Trade de groep tegenkwam tijdens vrijwilligerswerk voor een ander Fair Trade-sieradenproject in Lima, Peru.

Hoewel verschillende dames basisvaardigheden hadden in traditionele haaktechnieken, hadden ze moeite om een ​​levensvatbare markt voor hun producten te vinden, met als belangrijkste problemen het ontwerp en de kwaliteitscontrole.

In Peru is er een gebrek aan parttime, redelijk betaald werk, vooral voor vrouwen die in de uitgestrekte sloppenwijken van Lima wonen. De opties zijn ofwel werken als huishoudster in het welvarende deel van de stad of in een textielfabriek, die beide gepaard gaan met lange reizen, lange uren en het achterlaten van hun kinderen zonder toezicht of onder de hoede van de familie in het algemeen. In de afgelopen dertien jaar heeft Just Trade nauw samengewerkt met Hope Jewellery om deeltijds, redelijk betaald werk te leveren dat de vrouwen thuis of dicht bij huis kunnen doen. Dit heeft een aanzienlijk verschil gemaakt voor het inkomen van hun huishouden, wat betekent dat de vrouwen in staat zijn geweest om hun huis te verbeteren, medische behandeling te betalen, hun kinderen op te voeden en ook meer tijd bij hun gezin door te brengen.

Just Trade heeft een uitgebreide training gegeven in techniek en design, wat de ambachtslieden het vertrouwen heeft gegeven om hun eigen producten te ontwerpen en te maken. Ze hebben ook gewerkt aan capaciteitsopbouw en hebben tientallen commercieel succesvolle assortimenten ontwikkeld voor internationale klanten. De ambachtslieden in Peru zijn nu gespecialiseerd in het maken van prachtige gehaakte zilveren sieraden, gehaakte katoenen broches en eigentijdse koperen sieraden.

Het project is nu gevestigd in vier gebieden van Peru, twee in de sloppenwijken in Lima (La Tablada en Californië) en twee provinciesteden (Ayacucho en Cajamarca). Inmiddels is er regulier werk voor meer dan dertig vrouwen.

 

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel