Sale

AYU - 004A

Artikelnummer: AY004A
Vorige Artikel 8 van 29 Volgende

Lappenpop, gemaakt door vluchtelingvrouwen uit Afghanistan die nu in India wonen. De Silaiwali poppen zijn handmade en hebben een afmeting van ca. 45 x 13 cm. Elke pop is uniek en draagt haar eigen individuele handmade outfit.

De duurzame kleding van elke pop is gemaakt van restant stoffen. Deze restant stoffen die via de Fast Fashion Industry op de grote kleding vuilnisbelt terecht komen in India, worden vernietigd of verbrand. Silaiwali maakt van deze restanten de prachtige poppen in Boho Look.

Elke pop wordt geleverd met een matrasje, hoofdkussen en sprei, zodat het in een bedje ligt. De verpakking (het bedje) is een mooie (vouwbare) kartonnen kado-doos met draaglus. Aan elke pop hangt een label met QR code waarmee het mooie verhaal achter de poppen wordt verteld in een filmpje.

Gebruikte materialen: katoen (pop, matras, hoofdkussen en sprei), poly vulling, wol (haar), karton (vouwbare doos).

NB De poppen worden niet als speelgoed verkocht omdat ze niet professioneel getest zijn volgens EU-standards. (de poppen zouden per stuk getest moeten worden, aangezien ze handmade zijn). Wij gaan ervan uit dat ze veilig zijn voor kinderen, maar nemen geen verantwoordelijkheid als bedrijf hierin.

Silaiwali werkt samen met FAIR TRADE FORUM INDIA die samen met UNHCR voor levensonderhoud van vluchtelingen zorgt.

A Stitch Against Waste

A Stitch  For Freedom

© 2018 - 2024 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel