Bawa Hope is een Fairtrade organisatie in Nairobi / Kenia waar wij sinds kort de exclusieve import en distributie voor zijn aangegaan in de Benelux.

Bawa Hope wordt gerund door Anne & Andrew, een echtpaar uit Kenia, dat zich volledig inzet om kansarme handarbeiders zelfredzaam te maken. Creatieve mannen en vrouwen die graag competitief willen zijn met hun handmade producten maar niet de mogelijkheid of geld hebben om dit te kunnen verwezenlijken. Anne & Andrew geven hen deze kans en zo maken zij prachtige sieraden en andere producten waar ze heel trots op zijn Ze willen geen liefdadigheid of een vorm van medelijden, maar ze willen trots laten zien wat ze allemaal kunnen. 

De kwaliteit is hoogstaand, de sieraden zijn handmade en veelal gemaakt van hergebruikte materialen zoals messing, aluminium, hout en hoorn. Voor het hoorn materiaal worden geen dieren speciaal geslacht voor het maken van de sieraden. Het zijn meestal de hoorns van buffels. Messing - ook wel brass genoemd - is een legering van koper en zink. Alle sieraden zijn lood-, nikkel-, en cadmiumvrij!

The sky is the limit voor hun creativiteit en dat is ook duidelijk te zien.

Bawa Hope is WFTO gecertificeerd en helpt mensen met weinig mogelijkheden (vaak ook vluchtelingen) op weg naar een zelfredzaam bestaan. Gezinnen worden onderhouden en kinderen kunnen naar school.

Bawa Hope Masai sieraden project

Vasthoudendheid en veerkracht. Dit zijn slechts enkele van de woorden die het best deze groep vrouwen uit de  Nairobi's Kibera sloppenwijk beschrijven. Net als andere vrouwen om hen heen moeten ze zich zorgen maken over waar de volgende maaltijd vandaan zal komen, hoe ze het schoolgeld moeten betalen en hoe lang hun gezin zich een dak boven het hoofd kan veroorloven.

Een paar jaar geleden werkten deze vrouwen voor een Nederlandse NGO die regelmatig orders kreeg en de vrouwen de opdracht gaf om handgemaakt kralenwerk te maken voor markten in Europa. Echter, de NGO trok de stekker eruit en dit betekende het einde aan de reguliere salarissen voor de vrouwen en hun gezinnen. Dit was rampzalig.

Vandaag de dag verkopen de vrouwen alle producten die ze kunnen maken. Ze leven in een lage inkomensmarkt en worden gedwongen om producten te verkopen voor weinig. Van deze lage inkomsten worden ze verondersteld hun gezin te voorzien van eten en schoolgeld en huur te betalen. Daarnaast dienen ze ook grondstoffen in te kopen voor de producten die ze maken. De vrouwen, waarvan sommige HIV besmet zijn, vinden het moeilijk en soms bijna onmogelijk om rond te komen. Onlangs heeft Bawa Hope, geïnspireerd door de collectieve kracht van de vrouwen, hen betrokken in een nieuw project voor het maken van mooie Masai kralen sieraden, in de hoop weer veel afnemers te vinden om de vrouwen van werk te voorzien. Ze zijn erg creatief en getalenteerd in het maken van prachtige producten, veelal met de mooie Masai glaskralen.

 

© 2018 - 2023 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel