Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Nobunto is een Zuid-Afrikaanse producent die al 15 jaar high qualtity handbeschilderde - op Afrika geinspireerde - kaarsen maakt,  in de werkplaats in Napier. Hier werken kansarme mensen, voornamelijk vrouwen, die een fair inkomen krijgen. Als missie heeft Nobunto het bestrijden van armoede, niet alleen door ontwikkeling van werkgelegenheid maar ook door sociale, ethische en duurzame verantwoordelijkheid te nemen. Hun visie is het behouden en het verder te ontwikkelen van de traditionele skills van de artisans door het gebruik van high quality materialen te combineren met het in praktijk brengen van Fairtrade werkmethoden.

Kernwoorden van Nobunto zijn: Community, Samenwerking, Vriendschap, Harmonie, Hulp, Multicultureel, Mens, Teamwork, Fairtrade. Dit is ook terug te zien in hun logo: de aardbol met handen er omheen.

De beschildering van de kaarsen is een veelzijdig proces: allereerst worden de achtergrond kleuren aangebracht door degenen die hiervoor zijn opgeleid, daarna worden ze beschilders met de verschillende dessins door de artisans en vervolgens ingepakt in dozen van gerecycled karton. Er zijn ca. 50 verschillende dessins. De dessins zijn een reflectie van de cultuur en invloeden van Zuid-Africa. Ze gebruiken een hiqh quality lont en zeer verfijnde paraffine was met een zeer hoog smeltpunt (58-60 graden), de 'Mercedes' onder de was soorten. In de verf zitten geen kankerverwekkende en mutagene of reproductieve toxische bestanddelen. De kaarsen zijn gestest door DEKRA in Stuttgart.

Nobunto werkt volgens de Principes van Fairtrade en is gecertificeerd door de Zwitserse organisatie Fair for Life.

NB De kaarsen zijn handbeschilderd en zijn daardoor uniek, dit betekent dat de kaarsen qua beschildering kunnen afwijken van de getoonde foto's.

© 2018 - 2021 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel