Sorteer op
Sorteer op

Gone Rural is ontstaan in de jaren zeventig in Eswatini (Swaziland), opgericht door Jenny Thorne. Zij startte met kleine projecten met plattelandsvrouwen die zo een inkomen konden genereren. Zij begon vrij kort daarna te werken met vrouwen in gebieden waar het mooie Lutindzi gras groeit, die konden weven.

Inmiddels is Gone Rural uitgegroeid tot een krachtige gemeenschap van 780 vrouwen die hun creativiteit kwijt kunnen in hun traditionele weeftechniek. Gone Rural blijft zich inzetten voor ethische productie en empowerment van vrouwen en is WFTO gecertificeerd.

Er worden home & living producten gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen in innovatieve en trendy designs. De meeste producten worden volgense de inheemse weeftechnieken gemaakt en zijn van zeer hoge kwaliteit.

Gebruikte materialen:

Lutindzi gras: wordt het meest gebruikt en groeit in de bergen van Swaziland. Dit gras kan in verschillende kleuren geverfd worden en makkelijk worden geweefd in verschillende vormen en dessins. Het Lutindzi gras wordt duurzaam geoogst door het vlak boven de wortels af te snijden. Het is waterproof en vlekbestendig door de waxachtige finish.

Lukhasi gras: een sterke en dikke grassoort dat groeit in moerasgebieden en wordt gebruikt ter versterking bij de grotere producten.

Sisal: snel aangroeiende plant die groeit in het Lavumisa gebied waarvan de fijne vezels worden gebruikt, die ook geverfd kunnen worden.

De verf die gebruikt wordt is milieuvriendelijk.

 

© 2018 - 2020 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel