Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

 

Nobunto is een Zuid-Afrikaanse producent die high quality handmade producten maakt waaronder prachtige handbeschilderde kaarsen, die geinspireerd zijn op voornamelijk Afrikaanse dessins.

Nobunto maakt al 15 jaar high qualtity handbeschilderde - op Afrika geinspireerde - kaarsen in de werkplaats in Napier/Zuid-Afrika, 180 km ten oosten van Kaapstad.  Hier werken kansarme mensen, voornamelijk vrouwen, die een fair inkomen krijgen.  De werkloosheid in de omgeving van Napier ligt op 50%. Nobunto stimuleert de creativiteit van de Afrikaanse artisans, koestert hun talenten en creëert een markt voor hun inspirerende dessins.

Als missie heeft Nobunto het bestrijden van armoede, niet alleen door ontwikkeling van werkgelegenheid maar ook door sociale, ethische en duurzame verantwoordelijkheid te nemen. Hun visie is het behouden en het verder te ontwikkelen van de traditionele skills van de artisans door het gebruik van high quality materialen te combineren met het in praktijk brengen van Fairtrade werkmethoden.

Kernwoorden van Nobunto zijn: Community, Samenwerking, Vriendschap, Harmonie, Hulp, Multicultureel, Mens, Teamwork, Fairtrade. Dit is ook terug te zien in hun logo: de aardbol met handen er omheen.

De beschildering van de kaarsen is een veelzijdig proces: allereerst worden de achtergrond kleuren aangebracht door degenen die hiervoor zijn opgeleid, daarna worden ze beschilders met de verschillende dessins door de artisans en vervolgens ingepakt in dozen van gerecycled karton. Er zijn ca. 50 verschillende dessins. De dessins zijn een reflectie van de cultuur en invloeden van Zuid-Africa. 

Nobunto gebruikt een hiqh quality lont en zeer verfijnde paraffine was met een zeer hoog smeltpunt (58-60 graden), de 'Mercedes' onder de was soorten. In de verf zitten geen kankerverwekkende en mutagene of reproductieve toxische bestanddelen. De kaarsen zijn gestest door DEKRA in Stuttgart.

Nobunto werkt volgens de Principes van Fairtrade en is gecertificeerd door de Zwitserse organisatie Fair for Life:

De prachtige Nobunto kaarsen zijn verkrijgbaar in de volgende 4 uitvoeringen:

- Giftbox met 3 ronde dinnerkaarsen, formaat 2 x 23 cm / ca. 10 branduren per kaars

- Giftbox met 3 ronde stompkaarsen, formaat 5 x 7 cm / ca. 16 branduren per kaars

- Giftbox met 1 grote ronde stompkaars, formaat 7,5 x 11,5 cm / ca. 64 branduren

- Set van 2 dinnerkaarsen met cadeaukaartje, formaat 2 x 23 cm / ca. 10 branduren per kaars

Nobunto komt uit de Sotho taal en betekent: 'for the people' 

© 2018 - 2020 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel