Ons verhaal: Smateria, bags with a soul

Smateria is een bedrijf van en door vrouwen, opgericht in 2006 door Jennifer Morellato en Elisa Lion. Ze delen een gezamenlijke passie voor creativiteit, business en duurzaamheid.

Smateria betekent het transformeren van materiaal naar een nieuw product. Onze authenticiteit ligt in het ongebruikelijk toepassen van materialen. Inspiratie halen wij uit onze directe omgeving. We maken tassen en accessoires van gerecycled, upcycled en repurposed materialen. Alle producten zijn 100% ethisch gemaakt in Cambodja met een Italiaanse flair, van hoge kwaliteit en van duurzame materialen. Ons doel is de perfecte tas of accessoire voor jou te vinden, die aan al jouw behoeftes voldoet en die jou in staat stelt je eigen creativiteit uit te dragen: functioneel, stijlvol, duurzaam en ethisch gemaakt. We streven ernaar hippe, mooie en kleurvolle collecties te ontwikkelen en te produceren die mensen in staat stellen het leven te vieren en hun individualiteit te benadrukken. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en stijlen.

Bij Smateria geloven we in gemeenschapsgevoel. Al onze producten zijn kwalitatief hoogstaand en van begin tot eind handgemaakt in onze eigen werkplaats door Khmer ambachtslieden. Wij helpen hen blijvende vaardigheden te ontwikkelen en stellen hen in staat onafhankelijk te zijn en zorg te dragen voor hun families, door concurrerende lonen te geven en gratis kinderopvang in de werkplaats. We zijn er enorm trots op dat we vasthouden aan onze corporate sociale verantwoordelijkheid die zorgdraagt voor werkgelegenheid, trainingen op hoog niveau en een continue proces voor betere werkcondities en mogelijkheden voor elke werknemer. Investeren in onze mensen en het werken met ons fantastisch loyale team, stelt ons in staat producten van de beste kwaliteit voort te brengen.

Wat we ook doen bij Smateria, we doen het met passie en verantwoordelijkheid. We zijn trots op wat we creëren: Bags with a soul!

​Smateria heeft een uitgebreid duurzaam assortiment, verdeeld in 3 collecties:

NET: dit is de grootste en meest uitgebreide collectie. Niet alleen met de meeste modellen maar ook met de meeste kleuren. De meeste tassen in de NET collectie zijn verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en de kleinere accessoires maar liefst in 11, wat het geheel tot een kleurrijk assortiment maakt. Alle producten uit de NET collectie worden van het net materiaal gemaakt. Een voordeel van de NET tassen is dat ze licht van gewicht zijn en waterafstotend.

DIVA: de naam zegt het al een beetje, DIVA is de meest luxe collectie bij Smateria. De tassen worden deels bewerkt met restant stukjes leer die overblijven na productie van leren meubels in meubelfabrieken in Cambodja. Dit zijn vrij kleine stukken leer, die heel creatief en vakkundig als puzzelstukjes op de tassen worden genaaid, waardoor er een luxe en deels leren tas ontstaat. De DIVA collectie bestaat uit 2 kleuren leer: zwart en wit in combinatie met zwart net.

​​REMIX: deze collectie is wel het paradepaardje van Smateria. Zoals bij elke tas is de basis net, maar bij de REMIX collectie wordt deze fraai bewerkt met zwarte motieven. Deze motieven worden gehaakt van reepjes zwart plastic. Die zijn afkomstig van gebruikte weggooidraagzakjes die eerst goed gewassen worden, gedroogd en daarna in hele smalle strookjes gesneden. Van deze smalle plastic strookjes worden de prachtige motieven gehaakt waar vervolgens de REMIX tassen uit ontstaan. De gehaakte motieven worden door dakloze vrouwen gemaakt, die zo weer meer kans krijgen terug te keren in de samenleving. De super mooie REMIX tassen zijn altijd in combinatie met zwart net maar bij sommige modellen ook met zilver (en een enkele keer ook met donkergrijs) net gecombineerd. Er zijn zelfs hele luxe modellen bij die met PU leer zijn afgewerkt.

​Smateria tassen zijn van hoge kwaliteit. Er worden YKK ritsen gebruikt bij alle items (YKK zijn de beste ritsen wereldwijd).

 

 

 

© 2018 - 2023 fairitems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel